Menu

Nyt sportsligt tilbud: AIF åbner Akademi

image
Casper Schomacker
09. marts 2024 kl. 22:46

Vi kan nu løfte sløret for noget helt nyt i Albertslund IF – Fodbold. Den 16. april bliver første træning for det nye AIF Akademi. Det bliver et tilbud for de dygtigste drenge og piger med to ekstra træninger om ugen, som vil ligge ud over de to holdtræninger man får som medlem af AIF. Akademiet vil træne tirsdag og fredag.

 

Vi er som klub stolte af, at vi nu kan tilføje endnu et tilbud til vores medlemmer. Vi har lige nu rigtig gode rammer for de børn og unge, der har lyst til at træne en til to gange om ugen. Altså breddefodbolden. Og vi har gode mennesker til at udvikle på de rammer i form af vores fantaktiske trænere og suppleret af den sportslige ledelse. Men vi har manglet rammerne for dem med et højt niveau og træningsiveren til mere træning. De rammer skal akademiet være med til at skabe,” udtaler formand Sandra Busk.

 

For at kunne blive en del af akademiet, skal man være medlem af Albertslund IF – Fodbold, blive udvalgt af akademiets trænere og betale et yderligere kontingent. Akademiets trænere har over den seneste tid være ude på samtlige årgange fra U10 og op for at blive klogere på niveauet samt potentialet af klubbens børne- og ungdomsspillere. Baseret på disse observationer samt sparring med holdenes trænere, vil spillere udvælges til at få tilbuddet om at komme ind på akademiet.

 

Vi udvikler hele tiden for at gøre det sportslige produkt endnu bedre inden for rammen af DBU børneklub. I dette tilfælde for at matche vores bedre spillere op mod hinanden. Men også for, at de kan tage det med tilbage på deres respektive årgange for dermed også at udvikle bredden i klubben. I det lys skal AIF Akademi ses som en yderligere tilføjelse, der på sigt udvikler alle vores spillere,” udtaler sportschef Lasse Crüger, der fortsætter:

Jeg er rigtig tilfreds med det trænerteam, der er blevet sat sammen. Det er personer, som både har de rigtige kompetencer, men også et indgående kendskab til klubben og dens spillere. I udvælgelsen har det ikke kun været vigtigt med de sportslige kompetencer. Det har i lige så høj grad været vigtigt at finde nogen med de rigtige menneskelige kompetencer. Og derfor kan jeg ikke andet end glæde mig til at se det udvikle sig over de kommende år.”

 

Akademichefen bliver Kenneth Ellegaard, der også er assistenttræner på 1. senior i klubben. Kenneth har været omkring 1. senior siden juli 2022. Før det har han været assistenttræner for U18 DM i B93, cheftræner for 1. kvindesenior i FB og assistenttræner for 1. kvindesenior i Sundby Boldklub. Kenneth har UEFA B-Licens samt en masse erfaring med fra akademiet i Sundby Boldklub.

 

Det bliver spændende at samarbejde med de andre trænere samt at skabe et sundt og udviklende miljø på akademiet. Jeg glæder mig til at skyde det hele i gang,” udtaler akademichef Kenneth Ellegaard.

 

Ud over Kenneth vil akademiet have en kompetent trænerstab med kendte ansigter fra klubbens ungdomshold. Vi vil på nuværende tidspunkt gerne præsentere tre af disse trænere. Den første er Tonny Tinning, som altid er at finde på de grønne anlæg i Albertslund, da han til daglig både er træner for klubbens 2. senior, U15 drenge og U11 drenge. Den anden er Casper Schomacker, der er børneudviklingstræner i klubbens pigeafdeling samt træner for U16 pigerne og U10 pigerne. Casper har UEFA C-licens og har været træner i klubben siden 2018. Den tredje er Nicolai Bønneland, som er træner for klubbens U11 drenge.

Luk