Menu

Kouse: 'Tilbage Til Toppen Af Dansk Futsal'

image Christian Koustrup - Futsal Cheftræner
Simon Kammer
10. december 2020 kl. 13:32

Christian Koustrup har været Cheftræner for Albertslund IF LIGA Futsal hold siden 2008, og har været med til at vinde Danmarks mesterskabet i futsal i 2008 og 2009 med AIF, og med BGA i 2010 og 2011. Dengang var Kouse spillende træner, så det er i hvert fald en ting som har ændret sig siden AIF futsal's storhedstid. Nu hedder året 2020 og snart hedder det 2021, men det ændre ikke på at det omkring 10 år siden AIF Futsal var med i toppen af dansk futsal. Men efter sidste gode præstation i Ligaen, så er det måske på tide vi begynder at snakke om AIF's tilbagevenden på den danske futsal scene. Vi har taget en snak med Kouse om alt fra den nuværende situation til gode minder fra Champions League i 2009. Læs med herunder: 

 

Futsal sæsonen er i gang, hvordan synes du det er gået indtil videre?

-Det har været en blandet fornøjelse. På den ene side, har vi i år ,en af de bedste trupper og kan derfor spille op med de allerbedste. Vores opstart var nærmest ikke eksisterende og alligevel fik vi to fremragende sejre og spillemæssigt var vi virkelig godt kørende. Desværre er vi, på den anden side, røget ind i 2 nederlag, som vi ikke havde regnet med hvor spillet ikke har fungeret optimalt. Jeg har dog fuld tillid til at vi får vendt skuden og kvalificerer os til final 4. Derfra kan alt ske.

 

Holdets aktuelle situation: 

-PT arbejder vi i trænerteamet hårdt på at få implementeret det nye rigtige futsal system. Det giver nogle udfordringer rent taktisk og i truppen er der sket nogle omrokeringer, som har skabt lidt uro. Vi har et par spillere ude hele sæsonen, men stadig en mægtig stor trup. Problemet er bare at det kun er Liga holdet som må spille. Vi er som hold rigtigt dygtige til at forsvare om køre kontraspil. Men når vi skal ind og styre de fleste kampe, skal vi bruge nogle flere kampe og træningsdage, til at øve os i at tage ansvar for at alle de evner vi har i truppen, skal i spil.

 

De to røde kort efter kun 4 kampe spillet: 

-Det er altid ærgerligt at få røde kort, men vi har bredden i truppen til at klare afbud, skader og karantæner. Det er faktisk sådan at vi fra i år spiller meget mindre hårdt, end de sidste mange år og derfor er det mærkeligt/uheldigt at vi så starter med 2 røde kort. Vi håber at vi ikke får flere, hele sæsonen. Jeg står i begge tilfælde bag spillerne og bakker dem op når de kommer tilbage.

 

Hvem har ansvaret for resultaterne i har leveret? 

-Det har jeg! Holdet er udtaget for at vinde og uanset om det går godt, eller spillerne underpræsterer,  er det stadig mit ansvar.                                         

-Der er dog også kommet stor hjælp og opbakning fra udendørsafdelingen. Dolle og Rasmus Bjørn fra 1.senior har en stor andel i at vi så hurtigt har skiftet spillestil, fra defensivt resultat-futsal og til offensivt teknisk anlagt futsal. Vi prøver at lave et fast spillekoncept som både er tilpasset den nuværende trup, men som også hurtigt kan forklares til nye spillere udefra eller fra ungdomsspillere. Derudover er der generelt bedre og bredere opbakning fra lokalsamfundet og flere og flere frivillige tilbyder at være en del af dette spændende projekt. At få opbygget et robust og ordentligt setup omkring AIF Futsal er meget vigtigt for hvilke resultater vi kan levere i truppen.

 

Spillertruppen: 

-Meget tilfreds. Jeg har lige pt den bedste talentmasse jeg nogensinde har haft. Jeg har været træner siden 2008, hvor vi startede futsal op og var suveræne i DK. Holdet dengang fik gode resultater, men vi var ikke nær så teknisk stærke, som truppen i dag. Problemet er selvfølgelig at de andre hold også er blevet bedre, men jeg syntes at vi har en ung trup der hele tiden bliver bedre og jeg forventer at vi meget snart er tilbage i toppen af dansk futsal.

 

Casper Flyvholm hjemvendt efter en mislykket sæson i Brøndby IF Futsal. Har du haft indflydelse på hans skifte tilbage til AIF Futsal? 

-Muligvis! Casper var til en af vores opstartstræninger og hilse på. Der forklarede jeg ham hvordan tingene så ud og at jeg meget gerne ville have ham tilbage som pivot(angriber). Casper har et højt futsal potentiale og jeg mener han kan blive meget bedre, hvis han bliver klar over og selv begynder at tro på hvor god han kan blive. Det fortæller jeg ham tit også i forbindelse med at han spiller for 1.senior udendørs. Jeg tror på at der er en god forståelse og tillid imellem os. Det håber jeg har været medvirkende til at han atter spiller for os.

 

Adem Kücükkartal:

-Adem er en spiller der kan vinde kampe for os. Han er meget dygtig dribler og afslutter. Det giver både mål og assist på kontoen, som selvfølgelig er vigtigt for os. Han er også meget stærk fysisk og tager mange nærkampe for holdet. Desværre får han ikke alle de frispark der bliver lavet på ham og det giver nogle gange nogle uheldige situationer for os som hold.                                     

-Adem er lige så spændende personlighed at arbejde med som hans spillemæssige kvaliteter. Han har temperament og kan godt blive påvirket af modstandernes forsøg på at lukke ned for ham. Derfor snakker vi tit om at det er vigtigt at alle i truppen bakker op om og tager løbene for ham, når han laver nogle af de ting som kun han kan. Jeg nyder at være træner for Adem og selv om vi godt kan være uenige om nogle af de valg han træffer på banen, så kan vi altid snakke om det efter kampen. Han er en af de bedste spillere i ligaen og så er det jo trænerens job at få ham til at vise det. Hver gang!

 

Din rolle som Cheftræner:

-Som cheftræner yder jeg træning, mandskabspleje samt står for udtagelse og udskiftninger/rotation i kampene! Jeg er enig med mit trænerteam i de fleste ting, men ved uenighed er det mig der har den endelige afgørelse. En af de vigtigste roller er at snakke med hver enkelt spiller om, hvad spillerens individuelle rolle er, i holdets interesse. Derfor er det så også mig der har ansvar for resultatet af kampene/sæsonen.

 

Hvilke områder er dine to assistenter Dolle og Rasmus ansvarlige for? 

-Dolle er meget ind over træningen i år. Han har store taktiske kvaliteter og laver mange træningsøvelser med fokus på enkeltdetaljer som kan sættes sammen i kampe. Derudover er han også ansvarlig for hvilke målmænd der spiller og over/under tals spil i kampene.

-Rasmus Bjørn står for opvarmning og at sætte spændingsniveauet rigtigt til kampene. Han har en stor opgave i at få spillerne op i gear inden kampene, hvilket er ekstremt vigtigt i en sport som futsal.

 

Den 21. august 2009 scorede du i en UEFA Futsal Cup (nu Champions League) kamp mod makedonske Zelezarec, hvor i ender med at vinde vinder 5-3.  Hvordan husker du den kamp og den tid som spiller? 

-Det var en kæmpe oplevelse. Vi deltog 4 år i træk i Uefa futsal cup som Danske mestre. Det gav nogle gode ture, hvor vi virkelig fik en oplevelse af hvor seriøst Uefa tager Futsal. Det var samme drejebog for afvikling af kampene, som man kender det fra Champions League og det var for de fleste af os toppunktet i vores fodbold/futsal liv.

-Selve kampen var en god sejr over hjemmeholdet, der gjorde at vi bare var en sejr fra at kvalificere os til næste runde hvor modstanderne ville have været, Benfica, Røde stjerne og Hapoel fra Israel. Desværre lykkedes det ikke, men at have scoret 3 mål i en europæisk mesterholdsturnering er da et meget sjovt eftermæle.

 

Albertslund IF vandt DM i 2008 og 2009, og efterfølgende vandt BGA (Glostrup+Albertslund) DM i 2010 og 2011. Hvordan husker du den tid? og kan vi tale om at det er noget du som træner sigter efter at opnå igen med AIF Futsal. 

-Det var en rigtig sjov tid. Vi var pionerer i dansk futsal og tabte ikke en kamp i Danmark de første 3 ½ år. I 2012 forlod 12 af spillerne holdet og siden har jeg og andre klub mennesker kæmpet for at komme tilbage til toppen af dansk futsal. Målet er at blive ved med at udvikle truppen og futsal generelt så længe motivationen og glæden er der. Jeg vil gerne vinde DM og komme i Futsal Champions League igen. Derefter er der nok kommet en bedre uddannet træner, som kan tage over og føre AIF futsal videre.

 

Albertslund IF - Fodbold. Fælleskab-Glæde-Udvikling.