Menu

Interview Med Senior Sportschef: Vi er på rette vej

image Senior sportschef Michael Lyng
Simon Kammer
24. marts 2021 kl. 22:57

Albertslund IF Fodbold's senior sportschef Michael Lyng vender situationen omkring senior afdelingen i klubben. Læs snakken med Michael Lyng herunder: 

Som sportschef for senior afdelingen i klubben, hvad er dit syn på den nuværende senior afdeling i Albertslund IF Fodbold? 

-Jeg synes, vi er på rette vej i forhold til at få skabt 2-3 dygtige konkurrence hold. Samtidig er vi så også i stand til, at have nogle lukkede hold og motionshold, så vi derved giver mulighed for mange andre at spille fodbold i Albertslund, og nyde det fællesskab som en fodboldklub kan give. 

Vi har en klub og faciliteter med rigtig mange muligheder, og vi har også en række dygtige og relativt unge spillere i seniorafdelingen, så vi har et godt fundament, at bygge videre på.

Eneste negative betragtning jeg har som gammel elitemand, er at jeg føler, at for mange af spillerne ikke prioriterer det at spille på 1 og 2 holdet i AIF højt nok, og dermed er afbud til træning og kamp for stort i min verden. Omvendt er spillerne naturligvis amatører, og det sætter begrænsninger.

 

Hvilke arbejdsopgaver har du som sportschef i klubben? 

-Overordnet er mit primære fokus at udvikle den sportslige del, og få skabt et solidt og bæredygtigt setup omkring vores 1 og 2 seniors fremtid. Og dernæst at få integreret det tidligere U19 hold i seniorafdelingen, sammen med de øvrige hold. Dette synes jeg, at vi er lykkedes rimeligt med. Det er ikke mindst det store arbejde som Dolle, Rasmus, Kenneth og Christoffer har lavet på træner/lederfronten på 1 og 2 senior, og Henrik Sørensen har lavet kæmpe arbejde omkring 1-3 senior.

 

Er der nogle områder i senior afdelingen som skal forbedres? 

-Hvis vi ikke udvikler os som Klub/afdeling, så bliver vi overhalet af mange andre. Derfor skal vi udvikle AIF’s seniorafdeling, og det kan vi kun gøre ved at stille større krav til os selv og hinanden omkring denne udvikling. Derfor er vi også ved at lave og implementere en handlingsplan for, hvordan vi kan udvikle seniorafdelingen, og især få lavet et godt 1 hold, der forhåbentligt kan rykke op inden for få år.

 

Hvad er projektet for AIF's 1.senior og de andre senior hold i klubben? Hvor ser du alle holdene om 2-3 år ift placering, spillere og trænere. 

-Vi vil gerne op og indenfor få år at blive etableret i DS med 1. holdet, minimum Serie 1 for 2 holdet, og gerne serie 2 for 3 holdet. Dette synes jeg vi har fundamentet for i AIF, både med hensyn til Setup, men også faciliteterne.

Det er også derfor, at vi med sammen med trænerne på 1 og 2 holdet, er i gang at forberede spillerne på øgede krav til træningsmængde og – intensiteten i træningen.

Jeg synes vi har en udmærket og talentfuld Sjællandserie trup- og talenter på vej fra de unge spillere på 2 holdet, og jeg tror også vi kan udvikle de fleste af disse spillere til højere niveau, hvis spillerne er indstillet på at træne og yde det mere for at nå målene.

I den sammenhæng har Dolle, Rasmus Bjørn og jeg også talt om at udvikle spillestil, med høj fart, intensitet og meget direkte spil. Det er også noget af det jeg husker AIF for, da AIF havde nogle rigtige gode år i DS i starten af 0-erne. Hvis vi skal nå DS og blive etableret i DS, kræver dette nok nogen spillertilgang af spillere som har spillet på højere niveau end Sjællandserien.

 

Midlertidig assistent for Rasmus Bjørn på 1.senior, hvad bliver din rolle på træningsbanen og til kampe? 

-Vi ser alle frem til, at Dolle kommer tilbage, men Dolle skal selvfølgelig bruge den tid han har brug for, for at være 100% på toppen igen. Min rolle indtil Dolle kommer tilbage vil være at bruge min erfaring som DS træner og tidligere DBU-Instruktør til at hjælpe Rasmus med at planlægge og strukturere og udføre træningen i forhold til de mål og aftaler, som Dolle, Rasmus og jeg havde planlagt omkring opstart mv.

 

Dit bedste AIF minde?

-Jeg vil hellere sige, at det jeg hele tiden glæder mig ved AIF, er den opbakning der er til klubben og især 1. holdet fra de mange trofaste fans. At møde op til kampene og se/føle det engagement der er hos klubbens medlemmer og tilhængere, det er fantastisk.

Det er også derfor, jeg siger, at vi har et grundlag og faciliteter til at blive nr. 2 eller 3 på vestegnen, og skabe vores helt egen identitet og sjæl, fra det yngste til det ældste medlem i klubben.

 

Albertslund IF - Fodbold. Fællesskab-Glæde-Udvikling.