Menu

Henrik: "Vi kommer til at spille lidt anderledes end hidtil"

image
Simon Kammer
29. januar 2022 kl. 13:24

Henrik Sørensen er LIGA-Futsal holdets Teamleder og bestyrelsesmedlem i klubben. Vi har taget en snak med Henrik om futsal holdets sæson, trup, kvalifikationsspil og den nye hjemmebane - læs med herunder: 

I har både sagt farvel til spillere i denne sæson og fået nye til. Hvilken betydning har det haft på sæsonen indtil nu og truppen?
-At vi har måtte sige farvel til nogle spillere kan vi jo ikke nægte har haft betydning for rytmen i vores spil, men vi har været godt med i alle kampe og nok været lidt heldige på pointsiden. Det er en meget tæt række i år. At miste Adem midt i sæsonen var selvfølgelig både overraskende og et slag i ansigtet for truppen. Omkring Adem, er reglerne desværre sådan, at udenlandske klubber - i hvert fald de svenske, har mulighed for at hente spillere i den danske Liga frem til årsskiftet i en sæson. En anden ting er, at Adem fandt ud af, at han havde et fået en mulighed for at udleve et eventyr, som han mente, at han i sin alder taget i betragtning havde svært ved at sige nej til. I trænerteamet og hos mig er holdningen, at vi som hold ikke lever af at slukke spillernes drømme og muligheder, men af at skabe dem. Så det blev til et farvel til Adem, men hvem ved - måske et 'på gensyn'. Adem har da fortsat trænet med os et par gange siden og ser vores kampe. Vi må se hvordan det udvikler sig på den front.

Der er sket yderligere tre til fire ændringer i truppen fra spillere vi betragtede som stamspillere. Her er det primært skader og personlige årsager der spiller ind og den slags ting er svært at forudse, uanset hvor meget man planlægger. Heldigvis havde vi ved indgangen til sæsonen den bredeste trup i en årrække og vi har tillid til, at de resterende og nye spillere kan løfte opgaven fornuftigt.

Nye unge spillere som Youssef Bohid, der spiller sin første futsal sæson, har stort talent og gør det allerede fremragende. Det vil kun blive bedre det vi ser fra ham, og vi har også pure-unge Markus Christensen, der med sin fantastiske speed og driblekundskaber må forventes, at kunne etablere sig på holdet i løbet af sæsonen. Samtidig har vi stadig 5 - 6 fremragende spillere der nu har spillet sammen i flere sæsoner, og hvis indbyrdes forståelse bliver bedre og bedre. Vi har også fået tilgang af Mourad El, der har genstartet sin karriere hos os dette efterår. Han er ved at være rigtig fint i gang igen, hvilket vi så med hans tre mål mod mestrene fra JB Gentofte. Endvidere har vi hentet en spændende ny spiller, Durim Qamil, der er en fantastisk boldspiller med rigtig god fysik, men endnu ikke har den store erfaring med futsal på LIGA niveau.

Har du tiltro til truppen som den ser ud nu?
-Vi er ganske enkelt fulde af fortrøstning i forhold til, at truppen har de nødvendige kvaliteter som det ser ud nu. Vi kommer til at spille lidt anderledes end hidtil, hvor vi har haft Flyvholm og Adem som lidt mere stationære "pivot'er" fremme i banen og lagt meget af spillet an på af på, at lade dem komme til afslutning. Jeg forventer, at vi kommer til at se en mere varierende og bevægelig struktur i vores spil og det har vi i trænertemaet stor tiltro til vil lykkes. Det bliver nok en mere arbejdsom stil, kan man sige og det har vi forberedt spillerne på.

Hvad er forventninger i kvalifikationsspillet?
-Det er vores klare forventning, at vi skal kæmpe med om en af de øverste pladser i kvalifikationsspillet, men der er ganske enkelt ikke nogen fribilletter i år og vi skal spille op til vores bedste for at holde hold som enten København eller Fjordbold bag os. Jeg tror, at det bliver meget lige mellem de tre hold. Nordhavn kom ekstremt dårligt i gang med kvalifikationsspillet i første kamp og hvis de ikke hæver niveauet, bliver det mellem os tre andre, men det hele tegner ganske åbent.

Hvilken betydning har den nye hjemmebane hal på Albertslund Stadion givet jer?
-Her er det helt klar en fordel, at vi halvdelen af kampene i LIGAEN spilles på vores hjemmebane i den nye hal og med vores fans. Spillerne og jeg er meget galde for den nye hal samt den festlige ramme den skaber om vores hjemmekampe. Derfor er det også rigtig fedt, at vi nu må have tilskuere i hallen igen - det giver lige det sidste. Vi håber, at folk møder op, så er det op til os ikke at skuffe dem.

Luk