Menu

Interview med U6 pigetræner og 1.senior spiller Mikkel Tribler

image
Simon Kammer
14. oktober 2021 kl. 20:28
Vores u6 pigers træner og 1.seniors angriber Mikkel Tribler sætter lidt ord på hvordan det er at være pige træner i klubben, og samtidig spille på klubbens 1.senior hold. Læs med herunder: 
Hvornår startede du som u6 pige træner?
-Vi flyttede til byen for et par år siden hvor jeg tilmeldte min datter, Lilje, til Tumlingebold i AIF. En form for Hold-i-hånden-fodbold med en masse sjove boldlege, frisk luft og godt humør.
En af mine barndomskammerater, som jeg også tidligere har spillet fodbold med, har også en jævnaldrende datter i klubben og vi var lune på idéen da klubben spurgte om vi ville give en hånd med.

Hvordan blev du u6 pige træner?
-I sommers tænkte vi at tiden var moden til at skabe et hold udelukkende af piger fra årgang 2016/2017. Vi har været rigtig glade for tumlingebold, men kunne godt tænke os at tilbyde pigerne et hold hvor de kom lidt tættere på hinanden og fornemmede følelsen af at have holdkammerater og en fast gruppe at samles med hver Søndag. Derfor sprang vi ud i det, og har været rigtig glade for det lige siden. Vi har pt. en gruppe på 6-8 piger, men kunne godt tænke os at vi blev en god håndfuld mere.
AIF pigefodbold vokser, og helt generelt vokser pigefodbolden i Danmark. Er det noget som du kan mærke hos u6 pigerne? eller tænker over.
-Pigefodbolden er i rivende udvikling rundt omkring os, hvilket tydeligt kan mærkes. Da vi selv var børn fandtes der stort set ingen børnehold der udelukkende bestod af piger, men nu er det nærmere reglen end undtagelsen i de fleste klubber. I AIF er vi dog gået skridtet videre og har startet et rent pigehold fra den helt unge alder, og vores ambitioner fejler ikke noget; vi vil skabe byens sjoveste fodboldfællesskab for piger, med højt til loftet og store grin der kan høres på hele træningsanlægget.
I samarbejde med Get2Sport og Rema 1000 tilbyder vi frugt efter hver træning, som pigerne kan hygge med og vende dagens aktiviteter samt en AIF U6 pige T-shirt så vi også ligner et rigtigt hold. 

Hvordan ser jeres vinter træningstider ud? 
-Fra og med uge 43 går vintersæsonen i gang. Vi kommer til at træne indendørs hver søndag i hallen på Albertslund stadion kl. 10-11. Har man en pige i årgang 2016/2017 vil vi på det kraftigste anbefale at komme forbi til et par uforpligtende træninger - det kan vise sig at blive vanedannende! 
Hvordan har din tid på 1.senior været indtil videre?
-Min tid på 1. Senior har været fin - Jeg startede sidste sommer under corona, efter at have holdt en pause fra fodbolden i et godt stykke tid. Rasmus Dalland, som på daværende tidspunkt var med i trænerteamet, er min tidligere holdkammerat fra BGAs  storhedstid i 2. division, så jeg kontaktede ham for at høre om jeg kunne få lov at træne med i ny og næ for at holde en nogenlunde anstændig form. Det måtte jeg heldigvis godt.
Skader i truppen gjorde så at jeg pludselig kom med til kamp, og siden da har jeg deltaget i så høj grad det har været muligt med to små børn, et arbejde med skiftende arbejdstider i SAS og et par baglår som ikke mener de er 18 år længere.

Du har fået scoret mål i AIF trøjen, og som angriber må det være en god følelse. Er du tilfreds med de mål og det spil du har tilføjet til 1.senior? eller skal der bygges mere på.
-Som angriber er det den bedste følelse i verden at score mål, men man higer altid efter flere! Men overordnet set er det en fin statistik der står under mit navn i kampprogrammet, hvor jeg selv er overrasket over mængden af assist jeg har leveret.

-Jeg kunne godt have tænkt mig at have budt ind med endnu mere end det har været tilfældet, især på træningsbanen hvor jeg som en rutineret spiller ville elske at kunne komme og levere hver gang. Desværre er det ikke muligt da jeg som nævnt også har et arbejde der kolliderer med både træning og kampe. Men jeg er glad for at Dolle og Bjørn alligevel står klar med åbne arme; AIF er en klub hvor alle er velkomne og det praktiseres i den grad også på 1. senior.
Resultaterne i den igangværende sæson har ikke været optimale. Sæt lidt ord på hvordan det er at løbe rundt inde på banen når man møder modgang.
-Det har resultatmæssigt været en decideret skidt sæson indtil nu. Vi er hårdt ramt af skader, og det sætter sig selvfølgelig også i en trup. Men der bliver arbejdet hårdt i kulissen, og jeg er sikker på at det potentiale der er i truppen nok skal vise sig snart. Der er et par unge gutter i truppen med stort AIF-hjerte som helt sikkert lærer af denne periode og kommer ti gange stærkere igen når først medvinden rammer og vi får lidt flere point på kontoen.
Albertslund IF - Fodbold. Fællesskab-Glæde-Udvikling.
Luk