Menu

Vores u14-piger går ubesejret igennem deres sæson

image
Simon Kammer
07. oktober 2021 kl. 11:10
Vores u14-piger er gået igennem efterårssæsonen ubesejrede, og har vundet deres række overlegent. Pigerne sluttede af med en 8-0 sejr, så der var godt humør efter kampen da førstepladsen i rækken skulle fejres. Pigerne har kun spillet en enkelt kamp uafgjort i sæsonen ellers har det heddet sejre.  
Vi har stillet u14-pigernes trænerteam Mikkel Schomacker, Casper Schomacker og Michael Strandquist nogle spørgsmål omkring holdet for, at give indblik i deres flotte sæson.
Hvordan er u14-pigerne som hold?
-U14 er første årgang, hvor man stifter bekendtskab med 11-mandsfodbold. For U14 pigerne var dette skifte overraskende naturligt, da de, ud over en svær pokalkamp mod et Liga hold, er ubesejrede i 11-mands. Derfor har de nu vundet deres pulje i 11-mands - første gang de har vundet en række, hvilket gør det ekstra specielt. Det startede med en træningskamp mod Roskilde Pigefodbold i slutningen af foråret, hvor pigerne placerede sig fantastisk på banen og også vandt kampen 5-2. Da sæsonen gik i gang efter sommerferien startede de ud med en 4-2 sejr på udebane over Lyngby. Det blev efterfuldt af en 5-0 sejr og en 1-1 uafgjort. Herefter spillede de en vanvittig kamp, der endte med en 4-3 sejr, hvor pigerne scorede 3 mål i de døende minutter, da kampen ellers så helt tabt ud 1-3. De sidste to kampe vandt de 1-0 og 8-0. Gennem sæsonen har de fået stor ros af modstanderne for at stå rigtig godt på banen, hvilket bør ses som en lige så stor sejr som resultaterne. De har også spillet 8-mands fodbold i denne sæson, hvor de har kunne prøve nogle ting af og spille med større frihed, end de intense 11-mandskampe.
Hvordan har i som trænerteam arbejdet i denne sæson? og hvad har jeres fokus været.
-Fra vores side i trænerteamet har vi brugt tid på at udarbejde et sammenhængende spilsystem og spillestil. Her valgte vi en 3-4-1-2, da vi vurderede det til at være det bedst egnede system for de spillere, vi har på holdet. Et lille indblik i vores spillestil er bl.a., at vi længe har haft fokus på, at spille bolden ud nedefra. Men der har også været ændringer i spillestilen, hvoraf en af de største, de har skulle vænne sig til er zoneopdækningen, vi har implementeret i 11-mands, modsat den mandsopdækning, de har været vant til i 8-mands. Altså at stå rigtigt på banen, snare end at løbe rundt efter modstanderen og ende ude af position.
Det at vi i trænerteamet har nogle aftaler om, hvordan vi spiller gør, at vi er i bedre stand til at vejlede pigerne på deres forskellige positioner op til kampen og når de skiftes ud. De skal ikke bombarderes af informationer, og derfor er der også en balance i, hvor meget af denne information de skal have ad gangen.
Hvad har jeres fokus været i træningen? 
-Vi har i træningen haft særligt fokus på possession-øvelser for at blive bedre til at spille bolden rundt og være rolig under pres. Vi har også haft fokus på det at være i god form og diverse angrebskombinationer som bandespil og overlap. Nu går vi ind i en vintersæson, hvor der skal arbejdes videre med ovenstående samt alle de grundlæggende færdigheder (drible, spark, førsteberøring, m.v.)
Derudover har vi standardiseret opvarmningen til en forkortet version af den videnskabeligt dokumenterede FIFA 11+ opvarmning, der har til mål at være skadesforebyggende. Uden at kunne sætte eksakte tal på har vi reduceret mængden af skader, særligt i knæet, signifikant. Vi har tidligere haft spillere med både korte, mellemlange og lange skadespauser. Piger får generelt flere knæskader, og det er derfor et særligt fokuspunkt i pigefodbolden.
Men træning af tekniske såvel som taktiske færdigheder kan ikke stå alene. For at være et stærkt hold kræves også et stærkt fællesskab og nogle mentalt robuste spillere. Derfor har vi også gennem alt den tid vi har trænet holdet haft fokus på begge disse ting.

Albertslund IF - Fodbold. Fællesskab-Glæde-Udvikling.

Luk