Menu

Et nyt kapitel er skrevet i AIFs fodboldhistorie

image
Simon Kammer
05. februar 2023 kl. 20:35

Nyopstartet morgentræning i Albertslund IF før skolen ringer ind. Det er fra kl.06.30 til 07.30 hver torsdag morgen, og det foregår ude på kunstgræsbanen på Albertslund Stadion. Vi har taget en snak med Lasse Crüger, som er idemand for projektet - Læs med herunder: 

"Torsdag den 26. januar åbnede klubben op for den første morgentræning for alle piger og drenge på årgange fra 2010 og op efter. Det var med en del skepsis fra flere i klubben og ikke mindst forældrene til de unge mennesker, men det blev gjort til skamme, for der stod 23 piger og drenge plus 5 frivillige trænere, og gangen efter var der endnu flere. Jeg er imponeret over der står så mange på banen, når kl er 06:20. Vi har allerede stået her i regn og frost, og det er stadig mørkt om morgenen. Men fra nu af bliver det kun sjovere i form af at det bliver lysere og varmere, men det er bare vildt med den start det har fået.

Jeg var selv med på banen og oplevede hvor hurtig alle spillere faldt ind i fællesskabet på kryds og tværs af alder, niveau og køn, hvilket betyder så meget for os som klub. Hele ideen til denne nye aktivitet, fik jeg sidste år da jeg deltog i den årlige idrætskonference, hvor der deltog en oplægsholder fra Randers der fortalte, at han startede det op og efter nogle år havde de ca. 400 børn igennem en morgentræning om ugen, inden de skulle i skole.

Som medlem af kommunens Idrætsråd og tidligere Sundhedsrådet, taler det lige ind i noget der skal udvikles i Albertslund. Nu er første skridt taget, men det skal udvides og gerne i samarbejde med skolerne og kommunen.

Der skal også lyde stor tak til de frivillige trænere, der bare sagde ja med det samme til dette spændende projekt" - udtaler initiativtager og forretningsfører i klubben, Lasse Crüger.

Luk