Menu

Hele 36 nye c-uddannede trænere i børne- og ungdomsafdelingen

image
Simon Kammer
28. januar 2022 kl. 11:37

Albertslund IF – Fodbold startede i foråret planlægningen af den nye ungdomsstrategi og en del af denne var, at man år efter år skal producere egne trænere med AIF DNA. Dette har været vigtigt for Albertslund IF – Fodbold, da vi kan se hvor svært det er at tiltrække trænere og stabile trænere over en lang periode.

Derfor startede ung træner forløbet i september med modul 1 og 2, hvor både teori og praksis blev præsenteret af AIF’s afdelingsledere fra segmenterne U3-6, U10-12 og U13-16. Her blev der b.la. trænet med medier, fokuseret på AIF DNA og hvad det indebærer at være ung træner.

Derefter har de været til et arrangement med spisning og derefter til fodbold på Brøndby Stadion, som en del af et socialt arrangement, for at styrke sammenholdet og fællesskabet mellem de unge under en anden platform end træning og uddannelse.

Afslutningsvis har klubben også haft dem igennem DBU’s C-Træner uddannelse, så vi i dag står med 20 nyuddannede ung trænere som træner alt fra Tumlinge U3 og U4, U5, U6, U7, U8, U9, U10, U11, U12, U15 drenge og U10 og U12 piger.

 

Derudover har klubben i samme ombæring valgt at satse på at uddanne alle de trænere der ville og dette har været en kæmpe succes og har til og med betydet, at vi i denne omgang har haft 36 igennem på uddannelserne i oktober, november og januar.

”Dette er vi super glade for og det betyder noget.
Alle ved at forenings Danmark råber efter frivillige kræfter og det gør vi også.
Vi har en masse af dem nu og det er utrolig vigtigt at vi krydre dette med yderligere tiltag, så AIF i fremtiden står stærkere funderet på banerne uanset om det er Tumlinge, U10 drenge eller piger.

Vi vil være stærke på det område og netop derfor er det også en strategi, som der er kommet for at blive i fremtiden.
Til sidst vil jeg gerne takke Dansk Idræts Forbund for at hjælpe til med at understøtte vores projekt. De har både været med til at dække dette økonomisk og med yderligere opbakning i form af indkøb af trøjer mv. til de unge.
De har uden sammenligning været en rigtig stor del af denne proces og uden dem, så var vi ikke allerede startet med dette i efteråret 2021”.
– Udtaler Børne- og ungdomschef Sami Gega

”Jeg er glad og utrolig stolt over det tempo vi har haft i forhold til at udvikle det første kuld af unge trænere. Jeg glæder mig både over forløbet og den store tilslutning som der er blevet vist.
Vi er i AIF i gang med at samle alle ender i klubben og vil over den næste periode forsøge at forsætte det momentum vi har lagt for nu.”
– Udtaler Formand Søren Feddersen

Luk