Menu

Fælles fodboldtur til Verona med klubbens ungdomshold

image
den sportslige ledelse
24. oktober 2023 kl. 20:47
Klubbens ungdomshold tog fem dage med fodbold, fest og fællesskab i Verona, Italien. Der blev både vundet kampe, hentet pokaler og allervigtigst fik alle på turen en masse uforglemmelige oplevelser.

I efterårsferien har klubbens ældste ungdomshold været afsted til Verona Cup 2023 i Italien. Hele 182 spillere og ledere tog med derned og vi deltog med 12 hold fra forskellige årgange. Turen har både givet sejre og nederlag på banen, men udenfor banen har fællesskabet uden tvivl sejret i medgang og modgang. 

Turen til Verona startede om eftermiddagen lørdag d. 14/10 på Albertslund Stadions parkeringsplads, hvor spillere og ledere stod klar til afrejse med de tre bestilte busser. I den ene bus sad U11 og U14/U15 drengene. I den anden sad U10-U13 pigerne samt U12 og U13 drengene. Og den tredje bus delte U16 pigerne samt U16 og U17 drengene med et U18 pigehold fra B93. Her stod den så på 22 timers buskørsel, før vi søndag d. 15/10 ankom til Camping Butterfly. Søndagen blev brugt på indkvartering, udpakning, bespisning og planlægning, så alt var på plads inden mandagens kampe. Og selvfølgelig stod den også på en helt masse hygge sammen og på tværs af årgangene.

Både mandag, tirsdag og onsdag bød på kampe, udflugter, åbningsceremoni, pokalhøst og socialt samvær på og mellem årgangene. Og onsdagen sluttede af med en stor afslutningsfest. På trods af en bus, der midt på turen skulle til reparation, samt et hav af andre logistiske og organisatoriske udfordringer, kom vi godt igennem dagene med smil at spore rundt i alle kroge. Det virkede til, at vi fik løst tingene, så drengene og pigerne ikke mærkede disse bump. Og hvad der helt præcis skete på de enkelte årgange mandag til onsdag, kan man læse mere om længere nede i artiklen. 

Torsdagen var hjemrejsedagen. Her stod det på nedpakning, oprydning, udtjekning og bustur hjem. "Organiseret kaos" er en passende overskrift til torsdag d. 19/10, fordi selvom det hele fra morgenstunden kunne virke lidt kaotisk med at nå at rydde op, gøre rent, sortere skrald, komme ud af hytterne, pakke busserne og så videre, gik det hele til sidst op i en højere enhed og alt var under kontrol, da de mange spillere og ledere endelig sad i de tre busser. Efter en rolig bustur hjem, på trods af det vilde blæsevejr, ankom vi alle til Albertslund Stadion igen fredag d. 20/10. Glade, udmattede og en stor oplevelse rigere.

Resten af artiklen er små indblik i oplevelserne, de forskellige hold kan tage med fra turen.

 

U11 Drengene

AIF U11 mødte talstærkt op til Verona Cup. De tog afsted med 32 drenge og 6 ledere fordelt på tre 8-mandshold. Og alle tre hold fik sportslig succes på turen. Det blev nemlig til hele to pokaler til U11 drengene, da de både vandt A- og B-finalen. Ikke nok med det, var A-finalen også mellem to U11 hold fra AIF. Men det var ikke kun en sportslig succes, at tage turen ned gennem Europa til Italien. Socialt har det styrket fællesskabet mellem drengene helt enormt. Turen var drengenes første rejse til udlandet med AIF, så nu glæder de sig bare helt vildt til den næste! 

 

U11/U12 Pigerne

Man må bare sige, at man som U11 hold i AIF ved, hvordan man vinder pokaler. U11/U12 pigerne hentede nemlig også en pokal med hjem, da de om onsdagen spillede finale og vandt. Tidligere har pigerne været til Madsby Cup i Fredericia, Danmark, men turen her var ligesom U11 drengene også deres første fodboldtur til udlandet. Der var også masser af tid til det sociale, hvor de fik lært hinanden bedre at kende og været sammen på kryds og tværs. Kammeratskabet på holdet er helt generelt blevet meget stærkere. 

 

U14/U15 Drengene

For U14/U15 drengene har denne tur budt på en helt særlig succes. Det har nemlig været et hårdt efterår med mange svære kampe. Selvom holdet har udviklet sig meget siden sommerferien, havde de endnu ikke oplevet en sejr. Her blev turen kulminationen på alt det hårde arbejde drengene har lagt i det seneste halvår, hvor de i deres første kamp til Verona Cup hev deres første sejr hjem! Ikke nok med det, så nåede de hele vejen til semifinalen af C-slutspillet. Den rejse de drenge har været på siden i sommers har været helt fantastisk at følge, og så kunne historien ikke skrives bedre, når de til Verona Cup får det hele til at gå op i en højere enhed. 

 

U17 Drengene

Der er ingen tvivl om, at der er gang i den, når man tager på tur med U17 drengene. På busturen stod den på fest og farver med højtalerens bas skruet helt op. Det er skønt at se drengenes gode humør og fede energi. Den energi tog de også med sig på fodboldbanen, hvor de nåede hele vejen til semifinalen i B-slutspillet. Drengene deltog også i Verona Cups eSport FIFA-turneringen, hvor de indtog podiet med en flot 3. plads. Vejen til podiet var ikke nem, da hele 76 andre hold også deltog i FIFA-turneringen.

 

U10 Pigerne

Selvom de var de yngste på turen, havde de kampe sent ud på aftenen. Og på trods af dette, enkelte skader og modstandere, der stille med drenge, havde de en fantastisk tur både på banen og udenfor. De endte på en flot andenplads i B-finalen onsdag aften, hvor en stor flok U11-U13 piger heppede dem igennem kampen. De fik også nogle nye venner fra Grønland, som måske tager til AIF Cup? Der blevet gået ture mens de ventede på deres kampe om aftenen. Og der blev dannet en masse nye relationer. 

 

U16 Pigerne

De store U16 piger er efterhånden meget garvede i, hvordan man tager på fodboldtur. I foråret var de i Holland til Easter Open South og to gange tidligere har de været til Madsby Cup. De kender rutinen for, hvordan man socialt er sammen på en tur. På banen mødte de nogle svære modstandere, der gør sig i de øverste rækker af både Dansk og Finsk pigefodbold, hvilket betød, at de måtte se sig slået ud i kvartfinalen af B-slutspillet. Men de kæmpede bragt som hold, skulder mod skulder - også når skaderne ramte og man måtte klare sig med 10 piger på banen. Udenfor banen havde de mange gode momenter på turen, men højdepunktet var nok deres fælles udflugt til Verona by. Her blev der shoppet og købt en fælles gave til holdet nummer 12, der desværre måtte trække sig fra turen i sidste øjeblik grundet en brækket fod. 

 

U16 Drengene

U16 drengene er ligesom U16 pigerne erfarne i at tage på fodboldture. De har nemlig tidligere både været i Barcelona og Holland. De tog afsted med en smal trup, hvor skader til sidst gjorde, at de på sidste dagen måtte trække holdet. Det gav til gengæld lejlighed til, at de kunne tage en fælles tur til Verona by. Ligesom pigernes tur ind til byen, var det for U16 drengene også en super fed oplevelse. 

 

U12 Drengene

Turens fokus var for U12 drengene ikke på de sportslige resultater, men i stedet på det sociale, sammenholdet, hyggen og mødet med hold fra andre lande. De havde en fest på campingpladsen med boldspil og hygge ved poolen samt var ude og spise pizza og is sammen. Det var drengenes første fodbodtur, hvor de lærte at tage ansvar for dem selv, nu når de ikke havde deres forældre med. 

 

U13 Drengene

Fokus var ligeledes for U13 drengene på det sociale sammenhold. Drengene var gode til at hygge sig sammen mellem kampene og fejrede deres scoringer, selvom resultaterne ikke var med dem. Tilbage på Camping Butterfly var der altid en gruppe U13 drenge på stedets mini-fodboldbane. De var også en tur ind til den lokale by, hvor skuffelsen ramte dem, da de ikke måtte købe pistoler og knive (godt de havde nogle ansvarlige ledere med). Men den skuffelse til side, var der liv og glade dage på holdets første fodboldtur til udlandet. 

 

U13 Pigerne

Som klub er vi stolte over, at vi har sendt 50 piger afsted på denne fællestur. Det vidner om, at der er plads til både drenge og piger i AIF. Det er U13 pigerne selvfølgelig ikke alene om, da vi også sendte tre andre pigehold afsted, men man var hvert fald ikke i tvivl om de her U13 pigers tilstedeværelse på turen. Der var gang i gaden, hver gang man tog en tur forbi deres hytter. Og mens nogle af de ældre hold tog turen til Verona by, var U13 pigerne mere til en tur på den lokale McDonalds. De har ligesom andre pigehold i klubben været afsted til Madsby Cup tidligere, men ikke udlandet før.

 

Den sportslige ledelse vil gerne sige tak for en fantastisk tur - både sportsligt og socialt. Turen har været så fed, at vi kan meddele, at vi gerne vil arrangere endnu en tur i fremtiden. En særlig tak til klubbens frivillige trænere og ledere for jeres indsats til at give drengene og pigerne en uforglemmelig tur. Vi håber også, at vi har givet jer træner/ledere en god tur. Vi synes hvert fald, at klubbens værdier Fælleskab, Glæde og Udvikling aldrig har stået skarpere.

 

Luk